Business Internaţional

Cea mai scumpă cursă de taxi: o studentă a fost taxată cu 600 de euro pentru 3 kilometri

Cea mai scumpă cursă de taxi: o studentă a fost...

Autor: Ştefan Stan

22.03.2014, 12:11 8998

Becky Siegel, o studentă americană din Winnetka, Illinois, a fost taxată în Chicago 800 de dolari pentru o călătorie de 3km, pentru care ar fi trebuit să plătească sub sub 10 dolari, scrie Yahoo.

Becky, în vârstă de 20 de ani, trebuia să ajungă la o întâlnire, iar restaurantul era la mai puţin de 3 km, aşa că s-a urcat într-un taxi. Când a ajuns la destinaţie, Becky a întrebat pe şoferul maşinii dacă poate să plătească cu cardul. Aparent, dispozitivul de taxare din Taxi ”nu funcţiona”, şoferul oferindu-i tinerei o alternativă: să plătească printr-o aplicaţie de mobil, Square.

Square permite comercianţilor să încaseze banii printr-o aplicaţie de mobil. Becky i-a dat şoferului cardul şi a crezut că, pe lângă călătoria care valora sub 10 dolari, şoferul şi-a mai adăugat un bacşiş de 2 dolari, aşa că a semnat actele, fără să acorde prea multă atenţie.

De fapt, tânăra plătise 800 de dolari pentru o călătorie de 3 km.

Siegel a luat legătura cu cei de la rubrica ”Care este problema ta?” de la Chicago Tribune, care l-au contactat pe şoferul de taxi.

”Îmi amintesc exact ce s-a întâmplat, am făcut o greşeală”, a declarat şoferul de taxi.

Becky a spus că după ce a fost contactat de Chicago Tribune, şoferul de taxi a sunat-o de 3 ori. ”Nu ştiu dacă de teamă sau de remuşcari”, a adăugat Becky.

Şoferul de taxi susţine că a încercat să contacteze pe cei de la Square pentru a da înapoi banii tinerei, dar nu a fost posibil pentru că ”Square reţine doar ultimele 4 cifre din contul clienţilor, aşa că nu ar fi avut cum să îi înapoieze suma sustrasă”.

Licenţa şoferului de taxi a fost ridicată pe durata investigaţiei incidentului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO