Business Internaţional

Cel mai bun serviciu online de stocare a fotografiilor

Cel mai bun serviciu online de stocare a fotografiilor

Autor: Ştefan Stan

27.04.2014, 09:07 1529

Wilson Rothman, un fotograf profesionist, a căutat cele mai bune servicii online pentru stocarea fotografiilor, situând în topul clasamentului Flickr, site pe care îl consideră cel mai aproape de cerinţele sale, scrie The Wall Street Journal.

Rothman a luat drept criterii uşurinţa de folosire, simplitatea şi practicalitatea. Fotograful dorea un serviciu care colectează fotografiile şi apoi le încarcă pe server şi permite accesarea lor cu uşurinţă de câte ori este nevoie. Aceasta înseamnă că serviciul trebuie să aibă o opţiune publică şi una privată. De asemenea, fotograful dorea şi posibilitatea de a edita fotografii online.

Printre candidaţii la primul loc s-au aflat Dropbox, Flickr, Shutterfly, SmugMug şi Google Drive. Facebook nu este un site de depozitare, pentru că micşorează şi reduce calitatea fotografiilor. În cazul în care doriţi ulterior să descărcaţi imaginile de pe reţeaua de socializare, le veţi primi la calitatea de pe Facebook.  Un alt serviciu testat de Rothman a fost Photo Stream de la Apple. Deşi se sincronizează automat cu iPhone sau iPad, imaginile nu sunt păstrate permanent în cloud. Dacă nu se sincronizează dispozitivele cu iPhoto, imaginile sunt pierdute. În plus, nu există o interfaţă Web pentru serviciul Apple.

Dropbox lucrează la crearea unui serviciu care să permită distribuirea fotografiilor şi public şi privat. La începutul lunii, Dropbox a lansat Carousel, o aplicaţie pentru iPhone ş Android, care permite distribuirea de imagini unor grupuril de persoane. Problema aplicaţiei este că nu permite crearea unor albume, iar fotografiile nu sunt vizibile pe site-ul companiei.          

Un alt candidat  în clasament a fost Google Drive, unul dintre cele mai competitive servicii, oferind 15 GB spaţiu de stocare. Totuşi, Google a plasat organizarea fotografiilor în sarcina reţelei de socializare Google Plus, aşa că procedeul de distribuire este complicat.

Cel mai uşor se distribuie fotografii prin intermediul Flickr, care oferă o interfaţă simplă pentru gestionarea fotografiilor, atât publice cât şi private.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri