Business Internaţional

Cel mai mare producător de băuturi, profit de 2,7 mld. euro

Cel mai mare producător de băuturi, profit de 2,7 mld. euro
26.08.2010, 23:54 134

Diageo, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din lume, aconsemnat în perioada iulie 2009 - iunie 2010 un profit înainte deimpozitare de 2,24 mld. lire sterline (2,73 mld. euro), în creşterecu 12% faţă de intervalul similar precedent, scrie BBC News.
Vânzările totale ale Diageo au înregistrat un avans de 5%, până la9,9 miliarde de lire sterline
(12 miliarde de. euro).
Compania, în al cărei portofoliu intră branduri precum JohnnieWalker, Smirnoff sau Guiness, a anunţat că evoluţia pozitivă de pepieţele în curs de dezvoltare a reuşit să compenseze vânzările înscădere din Statele Unite şi din Europa de Vest.
De asemenea, expunerea la un număr ridicat de pieţe a ajutatcompania să rămână optimistă în ceea ce priveşte potenţialul decreştere din perioada viitoare.
Similar altor producători de băuturi alcoolice, şi Diageo a fostafectată de majorarea preţului grâului şi orzului. Totuşi,direc­torul executiv al companiei, Paul Walsh, a spus că Diageo afixat deja preţurile pe care le va plăti pentru diversele materiiprime pe care le foloseşte în producţie, astfel că nu se aşteaptăca majorarea preţului acestora să aibă un impact semnificativasupra profitului companiei sau să conducă la creşterea preţuluiproduselor comer­cializate de Diageo.
Producătorul a parcurs un "an plin de pro­vocări", în care"impactul crizei economice globale a variat în funcţie de fiecarepiaţă în parte, iar re­venirea pare la fi la fel de variată", aexplicat Walsh.
Diageo a înregistrat în perioada iulie 2009 - iunie 2010 creşterisusţinute pe pieţele din America Latină, Africa şi Asia, careparticipă cu o treime la veniturile producătorului.


Diageo, în România prin Sollers PPD
n Diageoeste prezent şi pe piaţa românească prin intermediul importatoruluiSollers PPD.
n Sollers PPD a raportat în anul 2009 un profit de
7,4 milioane de lei (1,75 milioane de euro).
n Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 109,8milioane de lei (25,9 milioane de euro), potrivit RegistruluiComerţului.
n Grupul distribuie pe piaţa locală băuturi precum Johnnie Walker,J&B sau Smirnoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO