Business Internaţional

Cel puţin 75 de morţi, după prăbuşirea unei clădiri din Teheran, în urma unui incendiu

Cel puţin 75 de morţi, după prăbuşirea unei clădiri...

Autor: Mircea Olteanu

19.01.2017, 13:36 29123

Cel puţin 75 de persoane au decedat, inclusiv 45 de pompieri, după ce o clădire de 17 etaje din centrul capitalei iraniene Teheran s-a prăbuşit joi în urma unui incendiu puternic, relatează The Independent.

O clădire turn de 17 etaje din centrul capitalei iraniene Teheran s-a prăbuşit joi în urma unui incendiu puternic, au anunţat autorităţile, care au precizat că în urma incidentului au fost rănite cel puţin 38 de persoane, scrie The Associated Press, citând presa iraniană.

Pompierii au încercat fără succes să stingă incendiul timp de mai multe ore, timp în care poliţia a ţinut populaţia departe. Clădirea s-a prăbuşit în doar câteva secunde, incidentul fiind surprins în direct de televziunea publică, chiar în timp ce un reporter relata de la faţa locului.

Potrivit postului public de televziune Press TV, există informaţii că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături.

Jalal Maleki, un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Teheran, a declarat că zece secţii de pompieri au trimis echipaje la locul incendiului, care a fost semnalat în jurul orei locale 8 (ora României, 6:00).

Clădirea Plasco, care cuprindea un centru comercial, fost construită la începutul anilor 1960 de omul de afaceri iranian de origine evreiască Habib Elghanian, fiind cea mai înaltă clădire din Teheran pentru mai mulţi ani. După Revoluţia iraniană din 1979, Elghanian a fost acuzat de spionj şi executat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO