Business Internaţional

Cele mai ieftine smartphone-uri din România

Cele mai ieftine smartphone-uri din România

Autor: Ştefan Stan

14.09.2013, 10:46 2894

Smartphone-urile au devenit pentru multe persoane dispozitive indispensabile, fiind văzute mai degrabă drept o extensie a proprietarului decât un simplu telefon, fapt susţinut şi de preţurile piperate pe care utilizatorii sunt dispuşi să le plătească pentru un telefon.

Smartphone-urile sunt disponibile în toate gamele de preţ, de la câteva sute de lei, putând ajunge şi până la câteva zeci de mii de lei.

În România, fără un abonament la un operator de telefonie mobilă, se poate cumpăra un smartphone şi la 330 de lei, preţul smartphone-ului unui producător local, Allview P4. Telefonul are un procesor de 1000 MHz, 512 MB memorie internă, cu capacitate de extindere până la 32 de GB, prin intermediul unui card, cameră foto, sensor wireless, specificaţii standard pe care le găsim până şi pe cele mai scumpe telefoane.

În aceeaşi gamă de preţ se află şi LG Optimus Me, Nokia Asha 306 şi Samsung Galaxy Star, majoritatea celor mai mari producători de telefoane mobile fiind prezenţi şi pe piaţa low-end a smartphone-urilor.

Conform site-ului de vânzări online e-Mag, modelul P4 de la Allview este şi cel mai vândut smartphone, dovada că telefoanele pentru un buget redus încă au succes pe piaţa românească.

La polul opus se află produsele Apple, care sunt în acest moment cele mai scumpe de pe piaţă. Iphone 5, de 64 de Gb şi de culoare neagră ajunge la 4.240 de lei.

În ciuda preţului piperat, topul celor mai vândute telefoane din România este dominat de Samsung, modele precum Samsung SII Plus (1.180 de lei), S3 (1.650 de lei) şi S4 (2.400 de lei) atrăgând cumpărătorii români prin performanţă.

                             

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO