Business Internaţional

Cele mai inedite „skywalk-uri”, podelele de sticlă care oferă privelişti spectaculoase. GALERIE FOTO

"The Walk of Faith" de pe muntele Tianmen, Zhangjiajie, China

Podeaua de sticlă poreclită “drumul credinţei” este construită pe stânca de 1432 de metri altitudine a muntelui Tianmen din China.

Autor: Oana Stupinean

12.10.2014, 17:00 2603

Podeaua de sticlă de la primul nivel al Turnului Eiffel, o investiţie de 38 de milioane de dolari a fost inaugurată miercuri de primarul Parisului, Anne Hidalgo. Milioane de turişti vor putea admira priveliştea de la 60 de metri înălţime. Pentru a face situaţia şi mai primejdioasă, bariera de securitate înclină spre exterior, scrie Yahoo Travel.

Yahoo Travel a făcut un colaj al celor mai spectaculoase podele de sticlă din întreaga lume.

"The Walk of Faith" de pe muntele Tianmen, Zhangjiajie, China

Podeaua de sticlă poreclită “drumul credinţei” este construită pe stânca de 1432 de metri altitudine a muntelui Tianmen din China.

 

The Ledge din turnul Willis Skydeck, Chicago

Vizitatorii pot ieşi la balconul celei mai înalte clădiri din emisfera vestică, Willis Tower şi pot admira priveliştea de la 412 de metri înălţime de pe podeaua de sticlă.

 

Step Into the Void, Chamonix, France

Anul trecut, o podea de sticlă a fost inaugurată pe vârful Chamonix din Alpii Francezi la o altitudine de peste 3000 de metri.

 

Dachstein Glacier Skywalk, Dachstein Glacier, Austria

Pasarela din sticlă din gheţarul masivului Dachstein din Austria se mai numeşte “balconul Alpilor” şi se află la 300 de metri altitudine.

 

Grand Canyon Skywalk

Podul de sticlă din Marele Canion din SUA se situează la marginea stâncilor şi se află la o înălţime de 1219 metri.

 

CN Tower Glass Floor, Toronto

Turnul Naţional Canadian, situat în Toronto, Canada, este prima clădire unde a fost construită în 1994 o podea de sticlă la 553 de metri înălţime.

 

Skytree, Tokyo

Skytree este cel mai înalt turn din lume, iar podeaua de sticlă este la peste 600 de metri înălţime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO