Business Internaţional

Cele mai luxoase trenuri: Express-ul unde o călătorie costă peste 15.000 de dolari de persoană. Unul dintre ele are staţie şi în Bucureşti

Foto: Business Insider/ Mark Hind

Autor: Cătălina Butan

10.08.2013, 09:35 5898

Una dintre cele mai plăcute experienţe de călătorie este cea cu trenul, tot mai mulţi oameni bogaţi şi celebri petrecându-şi vacanţele în trenuri luxoase, scrie Business Insider.

În general, aceste trenuri pun la dispoziţie pasagerilor compartimente de câte două persoane, cu cabine de duş, ghizi turiştici, mâncăruri diverse dar şi alte servicii.

Multe călătorii cu trenul includ opriri în diferite locuri de-a lungul traseului.

Cu toate acestea, călătoriile cu trenurile luxoase sunt foarte scumpe, iar dacă sunteţi interesaţi de vizitarea mai multor atracţii turistice de-a lungul drumului, cel mai bine e să alegeţi trenuri obişnuite, unde biletele vor costa cu mult mai puţin.

 

Business Insider a realizat un top al celor mai luxuriante călătorii cu trenul.

 

“The Simplon” Orient Express

Trenul Orient Express, care tranzitează o dată pe an Europa între Paris şi Istanbul cu opriri la Budapesta şi Bucureşti este unul dintre cele mai celebre trenuri pentru vacanţele de lux pe care le oferă. Această este traseul pentru care Orient Express a devenit faimos de-a lungul timpului însă astăzi trenul mai include călătorii scurte de două, până la patru zile, cu rute care leagă Londra, Veneţia, Praga, Viena, Budapesta şi Bucureşti.

Trenurile folosesc vagoane originare, vintage care au fost recondiţionate pentru a opera pe şinele moderne şi sunt conduse de regulă de locomotive electrice. Preţurile călătoriilor variază între 1.000 şi 1.400 de euro de persoană, şi oferă servicii „all-inclusive”.

„The Golden Eagle” Trans-Siberian Express

Express-ul trans-siberian „The Golden Eagle” circulă pe cea mai lungă cale ferată continuă care leagă Moscova de Vladivostok, oraş rusesc aflat la graniţa cu China şi Coreea de Nord. Drumul de peste 11.000 de km, durează 15 zile cu trenul şi sunt disponibile o gamă largă de servicii, incluse în preţ, excursii, indrumători turistici dar şi servicii medicale.

Vacanţa de lux este de departe a fi la îndemână oricui, preţul unei călătorii pornind de la peste 15.000 de dolari de persoană. Pasagerii pot opta însă pentru o călătorie mai scurtă de 7 zile, între Moskova şi Beijing cu opriri la Samarkand, Almaty sau Bukhara.

Trenul albastru

Trenul albastru – “Blue Train”- din Africa de Sud este unul dintre cele mai luxoase express-uri din lume. Trenul leagă Cape Town de Pretoria, iar călătoria care durează două zile are un preţ de 1.500 de dolari de persoană în sezon pentru compartimentele de lux şi 1.260 dolari în extra sezon.

Preţul include o varietate de facilităţi, cabine de duş, mese, băuturi, iar compartimentele sunt de câte două persoane.

The Eastern & Oriental Express

Compania care administrează Orient Express, operează şi Eastern & Oriental Express între Bangkok şi Singapore.

Intinerariul complet durează între două şi trei nopţi iar preţul unei călătorii vară porneşte de la 2.560 dolari de persoană. Traseul înclude şi o oprire la podul River Kwai.

The Rocky Mountaineer

Trenul „Rocky Mountaineer” pune la dispoziţia pasagerilor călătorii pe rute canadiene, cea mai importantă fiind cea care leagă Calgary de Vancouver. Trenul luxos parcurge trasee montane spectaculoase însă doar ziua, pasagerii înnoptănd în hotele din Kamloop. Preţul unei călătorii variază de la 2.827 dolari pentru două persoane, până la 5.552 dolari pentru comparimente în întregime din sticlă. Preţul include şi cazarea în Kamloop.

The Royal Scotsman

Cei care vor să viziteze Scoţia şi Anglia, pot opta pentru o călătorie de două până la şapte zile cu trenul “Royal Scotsman”, care oferă de asemenea servicii exclusiviste, la preţuri care variază între 1.700 şi 2.000 de dolari de persoană.

The Great Southern Rail

Deşi este singurul tren care operează pe linia transcontinentală ce leagă oceanul Indian de Pacific, „The Great Southern Rail” funcţioneză acum ca un tren de excursii.

Pasagerii au ocazia de a vedea unele dintre cele mai spectaculoase peisaje australiene, de-a lungul traseului care leagă Sydney de Perth şi care durează trei noţi. Preţul unei călătorii pentru două persoane ajunge la 1.700 de dolari.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels