Business Internaţional

Cele mai recente evoluţii ale războiului din Ucraina şi ale demersurilor politice şi diplomatice legate de conflict

Cele mai recente evoluţii ale războiului din Ucraina...

Autor: Mediafax

24.03.2022, 19:52 195

Cele mai recente evoluţii ale războiului din Ucraina şi ale demersurilor politice şi diplomatice legate de conflict, conform CNN.

Noi imagini arată amploarea distrugerilor provocate de forţele ruse în unele oraşe ucrainene, în timp ce liderii occidentali se reunesc la Bruxelles pentru a desfăşura sesiuni extraordinare ale NATO, Consiliului European şi G7.

 

Alte evoluţii cheie:

Victime civile: Bilanţul victimelor civile din Ucraina a depăşit 1.000 de morţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului - avertizând că "cifrele reale sunt considerabil mai mari".

"Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea şi sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum şi raiduri aeriene şi cu rachete", potrivit OHCHR.

Într-un comunicat, organismul ONU a detaliat că cele 1.035 de morţi civili sunt "214 bărbaţi, 160 de femei, 14 fete şi 28 de băieţi, precum şi 48 de copii şi 571 de adulţi al căror sex este încă necunoscut".

Distrugerea oraşelor din Ucraina: Oraşul Izyum s-a trezit prins în lupte teribile, a declarat un oficial local. Adjunctul consiliului Max Strelnyk a declarat pentru CNN că oraşul a fost "complet distrus" de avioanele şi artileria rusească, chiar dacă în interiorul oraşului Izyum au continuat lupte aprige pentru controlul terenului.

Strelnyk a declarat că trupele ruseşti au ocupat partea de nord a oraşului şi că încearcă să traverseze râul Seversky Donets - care formează o formă de U în timp ce traversează oraşul - pentru a cuceri şi partea de sud, deţinută în prezent de forţele armate ucrainene.

O lovitură cu rachete ruseşti a lovit parcarea unui centru comercial din Harkov, ucigând şase persoane şi rănind 15, a declarat guvernatorul regional Oleg Syniehubov.

Oamenii aşteptau în faţa unui oficiu poştal din mall pentru a primi ajutor umanitar, a adăugat Syniehubov.

Înregistrarea video a incidentului, care a fost geolocalizată de CNN, arată oameni care se ocupă de mai multe victime în parcare.

 

NATO îşi va întări sistemele de apărare chimică, biologică şi nucleară de teama că Rusia intenţionează să folosească astfel de arme împotriva populaţiei din Ucraina, a declarat joi secretarul general Jens Stoltenberg.

 

Adunarea Generală a ONU a votat o rezoluţie pentru a cere Rusiei să pună capăt războiului din Ucraina: Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a dat din nou o lovitură diplomatică răsunătoare Rusiei, printr-un vot covârşitor care cere Rusiei să înceteze războiul din Ucraina, plus o mai mare protecţie a civililor. 140 de ţări au votat în favoarea solicitării, cinci împotrivă şi 38 s-au abţinut. În urmă cu câteva săptămâni, 141 de ţări au susţinut o rezoluţie care deplângea invazia Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO