Business Internaţional

Celebra bancă de investiţii Citi a primit două amenzi în valoare de aproape 80 de milioane de dolari în Marea Britanie din cauza unui ordin introdus greşit. „Companiile implicate în activitatea de trading trebuie să ia măsuri eficiente pentru a gestiona riscurile”

Celebra bancă de investiţii Citi a primit două amenzi...

Autor: Valeriu Dănilă

22.05.2024, 17:25 121

Autorităţile britanice au amendat Citi, celebra bancă de investiţii americană, cu 61,6 milioane de lire, echivalentul a 79 de milioane de dolari pentru probleme legate de sistemele de trading ale companiei, scrie CNBC.

Este vorba de două amenzi acordate de Prudential Regulation Authority (PRA), respectiv Financial Conduct Authority, ale căror investigaţii s-au desfăşurat în perioada 1 aprilie 2018 – 31 mai 2022. Citi a beneficiat de o reducere cu 30% a cuantumului sancţiunilor deoarece s-a angajat să rezolve problemele găsite.

„Companiile implicate în activitatea de trading trebuie să ia măsuri eficiente pentru a gestiona riscurile. Citigroup Global Markets Limited nu a reuşit să îndeplinească standardele cerute, rezultând în amenda de astăzi”, a declarat Sam Woods, vicepreşedinte al PRA.

Autorităţile au reliefat un incident din luna mai a anului 2022 când un trader a introdus greşit un ordin în valoare de 1,4 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al Citi a arătat că „greşeala individuală a fost identificată şi corectată în doar câteva minute”.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24