Business Internaţional

CEO-ul Alphabet, compania mamă a Google, a câştigat în 2022 suma de 226 de milioane de dolari. Cât a cheltuit compania pentru asigurarea protecţiei lui Sundar Pichai

CEO-ul Alphabet, compania mamă a Google, a câştigat...

Autor: Valeriu Dănilă

24.04.2023, 19:38 464

CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, a primit un pachet salarial total de 226 de milioane de dolari în 2022, dintre care cea mai mare parte a venit din acordarea de acţiuni, conform unui raport văzut de CNBC.

Pichai a primit 218 milioane de dolari în acţiuni anul trecut printr-un program trianual de acordare de acţiuni. Salariul său anual a stagnat la 2 milioane de dolari în perioada 2020-2022. Pachetul de compensare al CEO-ului a inclus şi aproape 6 milioane de dolari pentru securitatea personală.

Raportul vine în momentul în care Alphabet iniţiază măsuri de restructurare a costurilor, inclusiv disponibilizări în ianuarie, care au eliminat 12.000 de posturi, sau 6% din forţa de muncă. Directorul financiar Google, Ruth Porat, a anunţat la începutul lunii aprilie că se vor reduce reduce numărul de laptopuri şi serviciile pentru angajaţi într-o încercare de a reduce şi mai mult costurile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO