Business Internaţional

Cererea de spaţii de birouri a crescut cu 15% în Europa anul trecut. Se pune accent pe imobilele verzi pentru a atinge obiectivele climatice

Cererea de spaţii de birouri a crescut cu 15% în Europa...

Autor: Valeriu Dănilă

13.02.2023, 14:18 53

Cererea de spaţii de birouri în Europa a revenit puternic anul trecut datorită sfârşitului pandemiei, ajutând segmentul să ceară chirii mai mari şi compensând parţial corecţia preţurilor din creşterea ratelor dobânzilor, conform Bloomberg.

Un total de 12,6 milioane de metri pătraţi de spaţiu de birouri au fost închiriaţi pe continent în 2022, un salt cu 15% faţă de anul precedent, când mulţi angajaţi au lucrat remote, arată datele compilate de Cushman & Wakefield.

Alimentată parţial de companiile dornice să atragă personalul înapoi, cererea robustă arată cât de bine rezistă firmele imobiliare.

Companiile urmăresc, de asemenea, noi obiective climatice mai dure, ceea ce a condus la o creştere a cererii de spaţii verzi pentru birouri. Oferta în segment este limitată, deoarece inflaţia în creştere şi costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează unii dezvoltatori.

„Ocupanţii se concentrează pe ocuparea celui mai bun spaţiu din clasă în cele mai dorite locaţii pentru a atrage şi reţine personalul”, a declarat Nigel Almond, head of data analytics la Cushman & Wakefield.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO