Business Internaţional

Un paradis extrem de vizitat a fost pus la pământ. Cetăţenii se simt ca în perioada comunismului: au fost impuse raţii, iar acum urmează să declare fenomenul un „dezastru naţional”

Un paradis extrem de vizitat a fost pus la pământ....

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.03.2018, 08:38 9425

Africa de Sud a anunţat că seceta din Cape Town este un dezastru naţional şi afectează grav trei dintre cele nouă provincii ale ţării. Guvernul a făcut anunţul după ce a reevaluat amploarea şi severitatea secetei timp de trei ani, relatează BBC News.

În primul rând, Cape Town a anunţat că măsurile de economisire a apei, care înseamnă ca fiecare cetăţean să utilizeze mai puţin de 50 de litri de apă per zi, au ajutat oraşul să declare „Ziua Zero ” data de 4 iunie 2018.

Mmusi Maimane, liderul Alianţei Democratice din Africa de Sud (DA), care conduce atât oraşul Cape Town, cât şi provincia Western Cape, a scris într-o postare pe Twitter:

„Pot să anunţ oficial că Ziua Zero a fost restabilită pe data de 4 iunie 2018. Datorită eforturilor locuitorilor din Cape Town, consumul de apă a scăzut la 526 de milioane de litri per zi. Să continuăm să reducem consumul!”.

Într-o altă postare pe reţeaua de socializare Twitter, el a arătat că utilizarea medie a apei în Cape Town, un oraş de aproximativ patru milioane de locuitori, a fost sub 550 de milioane de litri, în comparaţie cu doi ani în urmă, când s-a înregistrat un consum de un miliar de litri pe zi.

Economisirea nu a fost o sarcină uşoară pentru locuitorii oraşului, deoarece limita de 50 de litri per zi este suficientă doar pentru un duş foarte scurt şi pentru gătit. În plus, limita permite locuitorilor o singură spălare a rufelor, folosind maşina de spălat, o singură dată pe săptămână.

Cu toate acestea, decizia guvernului de a declara seceta un dezastru naţional a condus la implicarea Congresului Naţional African (ANC), care va prelua acum responsabilitatea pentru eforturile de ajutor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO