Business Internaţional

China a construit hangare militare în Marea Chinei de Sud

China a construit hangare militare în Marea Chinei de Sud

Autor: Olimpia Nicolae

09.08.2016, 17:56 2413

Fotografiile făcute la sfârşitul lunii iulie înfăţişează hangare construite în Insulele Spratly din Marea Chinei de Sud. Acestea par a avea suficient spaţiu pentru orice tip de aeronavă deţinută de forţele aeriene chineze, potrivit Centrului Strategic pentru Studii Internaţionale (CSIS).

"Exceptând o scurtă vizită a unui avion militar în Reciful Fiery Cross (din Insulele Reef) efectuat mai devreme anul acesta, nu există nicio dovadă că Beijingul a desfăşurat activităţi militare aeriene. Dar construirea rapidă a hangarelor armate indică faptul că lucrurile ar putea să se schimbe", notează raportul CSIS.

China revendică o bună parte a teritoriilor Mării Chinei de Sud. Statele Filipine, Vietnam, Malaysia, Taiwan şi Brunei se opun.

Fotografiile au apărut la o lună după ce Curtea internaţională de la Haga a declarat revendicările Chine ca fiind nefondate, Beijingul a respins însă această decizie.

Statele Unite au recomandat Chinei ca aceasta să nu militarizeze posesiunile sale de pe teritoriul Mării Chinei de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO