Business Internaţional

China devine cea mai mare piaţă de aur din lume

China devine cea mai mare piaţă de aur din lume

Autor: Andreea Mindrila

17.02.2012, 00:03 987

China, cel mai mare consumator de energie şi metale din lume, va depăşi, probabil, în acest an India şi va deveni astfel cea mai mare piaţă de aur la nivel mondial, creşterea venitu­rilor impulsionând cererea pentru bijuterii şi investiţii, scrie Bloomberg.

În China, cererea pentru aur a crescut cu 20%, la 770 tone, în 2011, în timp ce în India consumul a scăzut cu 7%, la 933 de tone, potrivit unui raport al World Gold Council.

"Este foarte probabil ca în acest an China să devină cea mai mare piaţă a aurului la nivel global", spune Marcus Grubb, director de investiţii.

Dezvoltarea economică a Chinei a determinat creşterea consumului naţional, de la cel de soia până la consumul de cupru, impulsionând creşterea veniturilor în ţara cu cea mai numeroasă populaţie de pe planetă. "Aurul va fi atrăgător ca produs de lux, iar Chinei îi plac cu siguranţă bunurile de lux. Cererea este foarte mare", spune Jeremy Friesen, strateg de materii prime la Société Générale din Hong Kong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO