Business Internaţional

China introduce o taxă suplimentară de 10% pentru maşinile de lux

China introduce o taxă suplimentară de 10% pentru...

Autor: Anca Olteanu

01.12.2016, 13:18 120

Această iniţiativă face parte din efortul autorităţilor chineze împotriva demonstraţiilor frapante de bogăţie, care au influenţat deja alte branduri de lux.

China este o piaţă-cheie pentru producătorii de maşini exclusiviste, iar aceştia şi-au adaptat modelele de lux pentru a capta interesul cumpărătorilor chinezi. Atât Rolls-Royce, cât şi Aston Martin intenţionează să lanseze modele SUV în 2017, acţiune văzută ca un răspuns la preferinţele chinezilor pentru maşinile mari, în detrimentul vehiculelor sport.

„Pentru a îndruma consumul raţional şi a promova reducerea emisiilor, Consiliul statului a aprobat o contribuţie adiţională de consum pentru maşinile de lux”, potrivit unei declaraţii a Ministerului de Finanţe de la Beijing.

Taxa intră în vigoare joi, iar observatorii susţin că este puţin probabil ca aceasta să influenţeze dorinţa de cumpărare a celor bogaţi.

Campania împotriva corupţiei a devenit tema centrală a preşedintelui chinez Xi Jinping, care a adoptat o atitudine mai severă faţă de cheltuielile de lux.

Mai mult, partidul comunist aflat la guvernare a prezentat noi reglementări care fac referire la „fastul” călătoriilor oficialilor de partid. Oficialii de top ar trebui „să călătorească fără fast, minimizând impactul asupra vieţii publice şi fără să aibă maşini care să depăşească standardele obişnuite”, a raportat agenţia de presă Xinhua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO