Business Internaţional

China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii americani

China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii...

Autor: Raul Peterlin

30.12.2023, 09:34 36

China va simplifica solicitările de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând documentele necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze din Washington, scrie sâmbătă Reuters.

Solicitanţii de vize turistice în SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervări de bilete de avion, rezervări de hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei.

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Aceştia vor putea vizita China, în următoarele 12 luni, pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize la 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei de Covid din cauza politicilor stricte de control impuse.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO