Business Internaţional

Chinezi angajati pe pile la cea mai mare banca din SUA pentru a deschide poarta spre marile afaceri din Asia

Chinezi angajati pe pile la cea mai mare banca din SUA...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2013, 20:31 256

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană după active, este investigată de autorităţi me motiv că ar fi favorizat angajarea unor persoane din familii influente din China, pentru a câştiga pe piaţa asiatică, scrie New York Times.

Documentele descoperite de autorităţi arată că JPMorgan are un program de recrutare care era menit să înlăture întrebările despre practicile îndoielnice de angajare, dar era văzut de fapt în companie drept o cale de a face afaceri cu companiile de stat din China.

Într-un e-mail, un executiv JPMorgan a spus că angajarea fiilor şi fiicelor unor oameni puternici din China este o cale aproape sigură pentru a câştiga proiecte de investiţii, conform New York Times.

JPMorgan a dezvăluit în august pentru prima dată faptul că autoritatea bursieră (SEC) din Statele Unite investighează practicile de angajare ale companiei şi relaţia cu anumiţi clienţi.

De atunci, SEC şi Departamentul de Justiţie au investigat mai amănunţit industria bancara, cerând şi unor bănci precum Morgan Stanley, Goldman Sachs şi Citigroup informaţii despre angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO