Business Internaţional

Cinci presupuşi membri ai reţelei Stat Islamic, arestaţi în Germania

Cinci presupuşi membri ai reţelei Stat Islamic,...

Autor: Mediafax

08.11.2016, 15:31 64

Printre cei arestaţi se află şi un important membru islamist al reţelei Stat Islamic, un cetăţean irakian, cunoscut sub numele de Abu Walla, sau "predicatorul fără faţă".

Mai multe clădiri din centrul şi nordul Germaniei au fost percheziţionate, inclusiv o moschee din apropierea oraşului Hanovra.

Raidurile au avut loc în urma unui denunţ făcut de un islamist în vârstă de 22 de ani, Anil O., care a petrecut câteva luni în compania Stat Islamic, înainte de a pleca în Turcia. Înainte de a reveni în Germania, Anil O. a dat un interviu în care se referea la Abu Walaa ca fiind "reprezentantul numărul unu al SI în Germania".

Toţi cei cinci bărbaţi sunt suspectaţi că ar fi recrutat membri ai reţelei teroriste SI şi i-ar fi sprijinit pe aceştia pe parcursul călătoriei în zonele de conflict. Aceşti au negat însă acuzaţiile aduse.

Moscheea din Hildesheim, oraş din apropierea Hanovrei, a fost vizat de raiduri ale Poliţiei din cauza suspiciunii că unele persoane care serveau la aceasta ar fi susţinut ideologii salafiste radicale.

Abu Walaa, ce a fost arestat în afara oraşului Hildesheim, a devenit cunoscut drept "predicatorul fără faţă" din cauza unor serii de înregistrări video ce au apărut pe internet, în care acesta era îmbrăcat în negru şi vorbea cu spatele în faţa camerei de filmare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO