Business Internaţional

Cine este românul care revoluţionează Internetul: a creat un nou Web, despre care spune că este mai sigur, mai rapid şi mai prietenos cu mediul

Cine este românul care revoluţionează Internetul: a...

Autor: Ioana Matei

03.12.2022, 20:39 7011

SOURCELESS, proiectul dezvoltat de un tânăr din Constanţa, România – Alexandru Stratulat - creează un nou Web. Unul mult mai rapid decât World Wide Web, mai eficient şi mai sigur pentru utilizatori, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Platforma SOURCELESS, aflată în fază de dezvoltare, pe baza unei tehnologii patentate în Statele Unite, care combină DLT, Blockchain, zk-SNARK, permite utilizatorilor să beneficieze de avantajele World Wide Web, dar şi să-şi construiască un ecosistem virtual în care să fie în deplină siguranţă.  

Web 3.0 face imposibile furturile de date, permite utilizatorului să decidă ce informaţii lasă la vedere, optimizează protecţia pe care părinţii o pot oferi copiilor atunci când intră în spaţiul virtual.

În plus, consumă extrem de puţină energie şi face posibil ca un utilizator, cu minime cunoştinţe tehnice, să realizeze în doar câteva minute un site, grafică animată sau un video.  

Prin soluţiile tehnice deja implementate, platforma le permite utilizatorilor să-şi construiască propria miniversiune de Blockchain privat (tokenizare şi soluţie tehnică). 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO