Business Internaţional

Compania bulgara Sigma va fi listata pe bursa londoneza

28.04.2006, 00:00 20

Compania Sigma Capital, care detine mai multe hoteluri pe litoralul Marii Negre, va lansa in acest an o oferta publica initiala pe bursa de valori de la Londra, London Stock Exchange (LSE), devenind astfel prima firma bulgara listata la LSE, potrivit Financial Times.

Sigma intentioneaza sa obtina circa 143 mil. euro, valoarea de piata a companiei ajungand la 300 mil. euro. Listarea urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii iunie.

Sigma este controlata de tour-operatorul german Thomas Cook, de fundatia austriaca MS Privatstiftung si de un consortiu de investitori islandezi si detine patru hoteluri in orasele bulgare Varna si Burgas.

In ultima perioada din ce in ce mai multe companii imobiliare din fostele state comuniste se orienteaza catre bursele londoneze. Atfel, in ultimele 12 luni, pe Alternative Investments Market (AIM), piata administrata de bursa din Londra, au fost lansate 20 de oferte publice initiale, capitalul strans ajungand la un miliard de dolari.

Bluehouse Accession Property, cu proprietati in Romania si Bulgaria, si-a amanat listarea la bursa, programata pentru sfarsitul lunii martie. Fondurile obtinute in urma flotarii urma sa fie utilizate pentru finantarea de proiecte in cele doua state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO