Business Internaţional

Compania care oferă angajaţilor trei zile libere pe săptămână

Compania care oferă angajaţilor trei zile libere pe...

Autor: Luciana Georgescu

21.04.2014, 14:01 1730

Treehouse, o platformă online specializată în cursuri de web design, acordă angajaţilor trei zile libere pe săptămână, de vineri până duminică, programul de lucru fiind de 8 ore pe zi, de luni până joi, scrie publicaţia Inc.

Potrivit CEO-ului şi co-fondatorului, Ryan Carson, încă din 2010 când a fost înfiinţată afacerea, poliţa companiei a fost ca angajaţii să aibă ziua de vineri liberă. Acest sistem prezintă mai multe beneficii. În primul rând oferă un avantaj în momentul recrutării. Carson a declarat că un număr mare de candidaţi preferă Treehouse în locul unor companii de top, precum Facebook sau Twitter, chiar dacă unii dintre ei nu sunt foarte convinşi că după angajare vor beneficia într-adevăr de această zi liberă. Carson a mai spus că suspiciunile dispar după prima vineri, când angajaţii realizează că nu primesc nici măcar emailuri, cu menţiunea să lucreze de acasă. Compania are în prezent 75 de angajaţi.

CEO-ul a argumentat că un alt avantaj al weekendului prelungit poate fi observat luni dimineaţă, când începe o nouă săptămână de lucru. Angajaţii vin mult mai odihniţi, sunt mult mai motivaţi şi lucrează mult mai eficient, ceea ce asigură faptul că până joi vor putea termina toate sarcinile de pe parcursul săptămânii respective.

Carson a mai spus că programul le oferă angajaţilor oportunitatea de petrece mai mult timp cu familiile. Antreprenorul consideră că mitul “16 ore pe zi, 7 zile din 7” este nefondat. “Mulţi antreprenori muncesc pentru că aşa se simt importanţi. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să lucreze non-stop”, a declarat co-fondatorul Treehouse.

Politica weekendului prelungit pune accent pe importanţa procesului de selecţie. Angajaţii trebuie să fie capabili să ia decizii din cauza lipsa supervizării directe şi a programului de 32 de ore pe săptămână. “Persoanele leneşe nu pot supravieţui la Treehouse”, a mai spus Carson.

Platforma online a înregistrat 70.000 de utilizatori şi a primit finanţări de 13 milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO