Business Internaţional

Companiile nemţeşti cumpără corporaţiile Americii

Companiile nemţeşti cumpără corporaţiile Americii

Autor: Bogdan Cojocaru

15.09.2016, 00:00 2834

Preluarea de 66 de miliarde de dolari a gigantului american din industria agrochimică  Monsanto de către Bayer ar duce totalul achiziţiilor făcute anul acesta în străinătate de companiile germane la 115 miliarde de dolari. Principala ţintă a nemţilor au fost până  acum jucătorii din SUA, scrie The Wall Street Journal.

Manevra făcută  de Bayer este cel mai recent exemplu de cum companii mari din Germania se orientează spre pieţele externe în condiţiile în care perspectivele de creştere pe piaţa germană sunt modeste. 2016 s-ar putea dovedi un an record pentru achiziţiile externe ale companiilor nemţeşti. Economia solidă a Germaniei şi condiţiile de finanţare favorabile au încurajat expansiunea. Piaţa americană  este o ţintă mai veche a companiilor nemţeşti. Simens a cumpărat în urmă  cu doi ani compania de servicii petroliere Dresser-Rand Group pentru 7,7 miliarde de dolari pentru a-şi construi o poziţie pe piaţa fracturării hidraulice din SUA. În acelaşi an producătorul de piese auto ZF Friedrichshafen a cumpărat rivalul TRW Automotive Holdings pentru 13,4 mili­arde dolari. În sectorul farma, Merck a achiziţionat tot în urmă  cu doi ani Sigma-Aldrich pentru 17 miliarde dolari, considerând că avea o poziţie prea slabă în SUA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels