Business Internaţional

Companiile „se bat” pe candidaţii gata să aplice la aceste joburi remote. Angajările sunt deschise, iar pentru unele posturi nu ai nevoie de o diplomă

Companiile „se bat” pe candidaţii gata să aplice la...

Autor: Iulian Tenchiu

21.05.2024, 10:00 4799

Companiile sunt în căutare de oameni care să lucreze în marketing sau în tehnologie, iar o parte dintre posturi sunt remote. Potrivit ultimului studiu FlexJobs, citat de CNBC, angajatorii din aceste domenii şi nu numai sunt mult mai predispuşi să ofere un program flexibil de muncă.

Pentru posturi precum cel de content writer, diploma de facultate este opţioonală.

Potrivit studiului numărul posturilor remote au fluctuat de la începutul pandemiei Covid-19,  dar s-a observat o uşoară creştere în rândul companiilor care recrutează în mod activ pentru poziţii remote.

Top 10 cele mai cerute joburi remote:

1.Director de cont

2.Redactor de conţinut

3.Analist de date

4.Inginer DevOps

5.Editor

6.Manager de inginerie

7.Manager de marketing

8.Designer de produs

9.Manager de produs

10Inginer software

În cazul unui job remote, angajaţii sunt 100% remote, indiferent de locaţie sau fus orar.

Cu toate acestea, astfel de locuri de muncă sunt din ce în ce mai greu de obţinut, reprezentând doar aproximativ 5% din toate poziţiile de la distanţă, potrivit FlexJobs.

Marketingul, scrisul şi tehnologia continuă să fie domeniile de top cu cele mai multe locuri de muncă de oriunde, dar educaţia şi carierele axate pe bilingvism îşi extind, de asemenea, ofertele flexibile de la distanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels