Business Internaţional

Criza de la AIG se adanceste

14.05.2008, 17:34 16

Maurice Greenberg, cel care a facut din AIG cel mai mare asigurator din lume in cei 40 de ani, cat a condus grupul, a sporit presiunea asupra conducerii executive a companiei, spunand ca "AIG este in criza" si cerand amanarea intalnirii anuale a actionarilor, scrie The Wall Street Journal.
"Sunt ingrijorat, asemeni altor milioane de investitori, cand vad cum o mare companie ca AIG se naruie", a apreciat Greenberg.
Consiliul director al AIG a considerat insa nefondate acuzatiile lui Greenberg, fiind de parere ca nu exista niciun motiv bine intemeiat pentru anularea intalnirii anuale a actionarilor. AIG a ajuns intr-o situatie de criza, dupa ce in primul trimestru al acestui an a inregistrat pierderi de 7,8 miliarde de dolari (5,03 mld. euro) pe fondul investitiilor afectate de caderea pietei creditelor subprime. Compania a anuntat si o majorare de capital in valoare de cel putin 12,5 miliarde de dolari (8,08 mld. euro).
Acuzatiile lui Greenberg vin dupa ce in cadrul companiei au aparut unele zvonuri cum ca directorii International Lease Finance, cea mai profitabila divizie a AIG, ar intentiona sa separe divizia de restul grupului. "Sunt de parere ca este nevoie de o schimbare in cadrul conducerii AIG, insa nu intentionez sa ma reintorc la conducerea companiei", a mai adaugat Greenberg.
"In ultimul an, AIG a pierdut aproape jumatate din valoarea de piata, ceea ce a ridicat numeroase ingrijorari printre actionarii AIG", a incheiat fostul director al companiei americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO