Business Internaţional

Cum a ajuns BlackRock de la scepticism la ambiţia de a deveni cel mai mare jucător din crypto: Fondul administrat de gigantul american a adunat active de 16,7 mld. dolari în numai 4 luni

Cum a ajuns BlackRock de la scepticism la ambiţia de a...

Autor: Ştefan Stan

18.05.2024, 09:29 1962

BlackRock este tot mai aproape de a administra cel mai mare fond bitcoin din lume, pe măsură ce scepticismul iniţial al administratorului de active faţă de criptomonede face loc ambiţiilor de a deveni un jucător important pe piaţa activelor digitale, scrie FT. 

Fondul tranzacţionat spot de bitcoin al grupului american a adunat active în valoare de 16,7 miliarde de dolari de la lansarea sa, în urmă cu patru luni, situându-se la mai puţin de 1 miliard de dolari în urma liderului de piaţă Grayscale, care a avut un avans de 10 ani şi 28 de miliarde de dolari.

Pe lângă aceasta, BlackRock a lansat şi fondul de trezorerie tokenizat cu cea mai rapidă creştere, pe care fondurile de hedging cripto şi factorii de piaţă încep să îl utilizeze ca garanţie pentru tranzacţionarea de monede şi token-uri.

Mişcările reprezintă o schimbare bruscă, determinată de interesul în creştere al clienţilor şi de creşterea rapidă a activelor digitale, faţă de acum numai şapte ani, când directorul general Larry Fink a numit bitcoin „un indice de spălare a banilor”.

Citiţi continuarea pe www.businessmgazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels