Business Internaţional

Cum a ajuns o companie IT să recruteze talente din staţiile unde angajaţii Google sau Facebook aşteaptă autobuzul

 Cum a ajuns o companie IT să recruteze talente din...

Autor: Ştefan Stan

27.03.2014, 16:55 4230

Industria IT este una dintre cele mai competitive domenii de pe piaţa muncii când vine vorba de recrutat, Bigcommerce, o companie de e-commerce, încercând să atragă noi talente chiar din staţiile unde angajaţii Google sau Facebook aşteaptă autobuzul, scrie Business Insider.

Bigcommerce, o companie de IT fondată în 2009, oferă software de e-commerce pentru retailerii online, ajutând diverse firme să îşi construiască şi gestioneze site-uri web, contra unei sume de 25-300 de dolari. În prezent, Bigcommerce are 50.000 de clienţi.

Startup-ul IT a obţinut finanţări de 75 de milioane de dolari şi încearcă să recruteze tineri talentaţi, instalându-şi “centre” chiar în staţiile de autobuz unde aşteaptă angajaţii Facebook sau Google.

“Oamenii discutau cu noi până îşi dădeau seama că pierd autobuzul. Bigcommerce creşte într-un ritm incredibil şi toată echipa din firmă crede în viziunea companiei”, a declarat West Stringfellow, directorul de producţie de la Bigcommerce.

Reprezentanţii Bigcommerce susţin că au vorbit cu aproximativ 600 de persoane pe străzi, încercând să recruteze noi talente.

"Cererile pentru angajare au crescut cu 150% de la începutul noii practici de marketing”, susţine purtătorul de cuvânt al companiei.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO