Business Internaţional

Cum arată avionul pe care fiecare miliardar ar vrea să îl cumpere. VIDEO şi Galerie FOTO

Cum arată avionul pe care fiecare miliardar ar vrea să...

Autor: Ştefan Stan

05.04.2014, 09:25 5280

Avionul Gulfstream G650, cu un preţ de aproape 65 de milioane de dolari, este unul dintre cele mai dorite obiecte de lux de către miliardari, cu listă de aşteptare este de 4 ani pentru a obţine o aeronavă, scrie Businessweek.

Introdus în circulaţie în 2008, G650 poate transporta opt pasageri şi un echipaj de patru membri până la 13.000 de km fără să aibă nevoie de realimentare cu combustibil. Spre exemplu, avionul poate efectua ruta Dubai - New York sau Londra - Buenos Aires fără oprire pentru alimentare.

Avionul este propulsat de motoare Rolls-Royce BR725, atingând pe distanţe scurte la o viteză de 0,925 mach, aproape de viteza sunetului.

Inginerii care au proiectat aeronava au gândit interiorul mai lung şi mai înalt decât oricare alt avion din aceeaşi clasă. Cabina poate fi configurată cu o masă de conferinţe pentru patru oameni, cu o extensie adiţională pentru încă două persoane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri