Business Internaţional

Cum arată cele mai mici 5 case din lume. Cea mai mare dintre ele are 4,6 METRI PĂTRAŢI. Galerie FOTO

Un apartament lat de jumătate de metru în Polonia  Apartamentul este situat în Varşovia şi are o suprafaţă de 4,2 metri pătraţi. Ar putea fi cel mai subţire apartament din lume, potrivit Business Insider. Acesta a fost construit între două clădiri pe o alee, nu are ferestre, are un frigider special şi un duş care aproape intră peste vasul de toaletă. La masa din bucătărie este loc pentru două persoane iar în frigider încap numai două sticle.

Topul celor mai mici cinci case din lume

Autor: Octavian Calei

12.01.2014, 11:12 1382

Spaţiile reduse sunt la modă astăzi în domeniul imobiliarelor astfel încât Business Insider a găsit zeci de locuinţe care nu depăşesc 28 de metri pătraţi. Acestea sunt fie pe roţi, fie construite pe acoperişuri sau într-o curte mică.

Cea mai mică locuinţă din lume are 1 metru pătrat suprafaţa utilă, se află la Berlin şi a fost construită de Arhitectul Van Bo Le-Mentzal într-un experiment prin care îşi doreşte redefinirea conceptului de „acasă”. Proiectul lui Van Bo Le-Mentzal a stârnit interesul guvernelor şi oamenilor din toată lumea.

În China, administraţia oraşului Wuhan a început să construiască apartamente de 4,6 metri pătraţi pentru a face faţă cererii mari pentru locuinţe.

Accesaţi Galeria Foto pentru a vedea mai multe detalii

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO