Business Internaţional

Cum arată unul dintre cele mai mari depozite ale retailerului Amazon. Galerie FOTO

Cum arată depozitul Amazon

Cum arată depozitul Amazon

Autor: Alexandru Nanu

20.06.2014, 14:53 15155

Jurnaliştii de la Wired au făcut un reportaj în interiorul depozitului din Phoenix al Amazon, cel mai mare retailer online din lume, cunoscut pentru logistica şi eficienţa, foarte bine puse la punct,  ilustrat în articolul publicaţiei americane ca un gigant care reuşeşte să menţină un echilibru perfect între utilaje şi angajaţi, scrie BusinessInsider.

Vedeţi şi

Cum arată depozitul eMag

Amazon a reuşit să optimizeze raportul dintre oamenii şi utilajele din depozitele sale de la nivel mondial. Cel mai mare retailer online din lume are peste117.000 de angajaţi full-time şi part-time pe tot globul, potrivit unui raport din ianuarie al GeekWire. 

Depozitele sale folosesc benzi transportoare pentru a muta produsele şi maşini pentru a imprima şi lipi etichetele poştale pe coletele ce urmează a fi expediate. Un computer ţine evidenţa fiecărui produs printr-un sistem ce înregistrează codurile de bare. 

Amazon a anunţat toamna trecută că intenţionează să înceapă transportul produselor pe distanţe scurte cu ajutorul dronelor.

Acest tip de infrastructură extrem de ambiţiosă a reuşit să diferenţieze compania Amazon  de restul concurenţilor de la Wal-Mart,Target, inclusiv rivalul chinez Alibaba.

"Conceptul este greu de reprodus şi este greu să faci un sistem de livrare pe distanţe scurte la fel de bun" a declarat pentru Wired Scot Wingo, CEO-ul companiei de consultanţă în comerţul online ChannelAdvisor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO