Business Internaţional

Cum e să zbori cu o companie aeriană din Coreea de Nord?

Cum e să zbori cu o companie aeriană din Coreea de Nord?

Cum e să zbori cu o companie aeriană din Coreea de Nord?

Autor: Mediafax

16.10.2014, 11:48 1649

Air Koryo, compania aeriană naţională a Coreei de Nord, a fost numită frecvent "cea mai proastă din lume" din cauza serviciilor oferite, dar un fotograf american care a călătorit recent cu un avion al companiei s-a întors cu o părere diferită.

Compania Air Koryo are o reputaţie atât de proastă din cauza avioanelor vechi, a stewardeselor indiferente, a mâncării aproape necomestibile şi a materialelor de propagandă înmânate la bord, încât este singura din lume notată cu o singură stea pe site-ul de rating Skytrax, scrie Business Insider.

Fotograful Aram Pan a zburat recent la bordul unui avion Iliuşin II-18s al firmei Air Koryo. Deşi a călătorit de multe ori în Phenian, femeia nu folosise niciodată unul dintre avioanele vechi ale companiei nord-coreene.

Folosit pentru prima dată în 1957 de compania aeriană a Uniunii Sovietice Aeroflot, aeronava II-18 a servit drept cal de bătaie pentru sovietici în cea mai mare parte a Războiului Rece. În prezent doar Coreea de Nord mai foloseşte acest avion.

Citiţi articolul integral şi vizualizaţi galeria foto pe www.mediafax.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO