Business Internaţional

Cum jefuiesc americanii un magazin. Se organizează pe reţelele de socializare şi vin toţi în acelaşi timp - VIDEO

Cum jefuiesc americanii un magazin. Se organizează pe reţelele de socializare şi vin toţi în acelaşi timp

Autor: Ioana Burtea

17.08.2011, 13:03 1077

Un flash-mob organizat de un grup de adolescenţi într-un supermarket din Maryland, SUA a servit pentru a jefui magazinul în mai puţin de un minut, astfel de evenimente devenind, din ce în ce mai des, o bună ocazie pentru a comite infracţiuni, relatează CNN.

Imaginile luate de pe camerele de supraveghere din magazin arată un grup de tineri intrând în supermarket, sâmbăta trecută, după miezul nopţii. În câteva secunde, zeci de alţi tineri au apărut în supermarket şi în timpul unui flash-mob au furat tot ce au putut de pe rafturi şi din frigidere.

Poliţiştii au spus că au fost cel puţin 28 de tineri şi au făcut un apel la public pentru identificarea lor. În acest sens, ei au postat clipul surprins de camerele de supraveghere pe YouTube.

Anchetatorii nu au stabilit exact cum a fost organizat acest flash-mob, dar sunt convinşi că a avut legătură cu internetul.

Astfel de incidente au devenit din ce în ce mai frecvente în Statele Unite, unde tinerii au început să organizeze activităţi infracţionale de grup, cu ajutorul internetului şi a site-urilor de socializare.

Autorităţile americane au făcut o paralelă şi cu revoltele din Marea Britanie de la începutul lunii, avertizând că şi în acele cazuri internetul şi serviciile de mesagerie mobilă au jucat un rol esenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO