Business Internaţional

Cum să economiseşti până la câteva sute de lei la biletul de avion

Vedeţi explicaţiile Business Insider

Vedeţi explicaţiile Business Insider

Autor: Ştefan Stan

22.06.2014, 14:02 1616

Preţul biletelor de avion cumpărate online poate fi foarte diferit, în funcţie de locaţia de unde se achiziţionează, însă există nişte ”trucuri” simple prin care un turist poate obţine un bilet mult mai ieftin, scrie Business Insider.

Spre exemplu, un bilet care în SUA ar fi costat 300 de dolari, dacă ar fi cumpărat din Bangkok, preţul ar scădea cu 30 de dolari. Acest lucru se datorează faptului că punctul de cumpărare al biletului afectează preţul oricărui zbor international.

Pentru a demonstra acest lucru, jurnaliştii de la Business Insider au ales ruta: Cartagena – Bogota, comparat pentru liniile aeriene LAN Airlines şi Avianca. Comparând preţurile, cel mai ieftin zbor LAN costă 116 dolari, iar cel mai ieftin pentru Avianca este 137 dolari, dacă ar fi cumpărate din Statele Unite.

Dacă schimbăm online punctul de cumpărare al biletelor, spre exemplu din Columbia în loc de SUA, păstrând rutele alese initial, zborul Avianca devine 61 de dolari, iar cel de la LAN 91 de dolari. Practic, doar prin schimbarea regiunii de unde se achiziţionează biletul, pentru aceeaşi călătorie, se economisesc până la 74 de dolari – pentru zborul Avianca.

Economisirea se datorează ratei cursului valutar, iar în funcţie de situaţia monedei naţionale din ţara respectivă se poate ajunge la reduceri considerabile pentru zboruri.

Deşi poate fi folosit şi când cumperi bilete pentru zborurile internaţionale, trucul online funcţionează cel mai bine când cumperi zboruri domestic, însă din altă ţară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO