Business Internaţional

Cum va arată mediul de afaceri la nivel global în 2016, conform „The Economist”

Previziuni economice 2016

Autor: Roana Rotaru

30.12.2015, 00:00 59

Anul 2015 nu a fost foarte prielnic pentru mediul de afaceri la nivel global, iar 2016 va fi cam la fel, conform publicaţiei „The Economist”. Ţările dezvoltate vor sprijini creşterea economică globală, care va înregistra o creştere de doar 2,3%, având în vedere că Japonia şi Europa vor creşte mai lent. Preţul scăzut al petrolului va ajuta companiile mari consumatoare de energie.

În 2016, pieţele în dezvoltare vor avea de pătimit: Rusia şi Brazilia se prăbuşesc. În China, creşterea industriei serviciilor va compensa producţia slabă din fabrici. Schimburile comerciale globale nu vor înregistra o creştere sepectaculoasă în 2016, dar dacă acordul de comerţ liber transpacific va fi ratificat, acesta ar trebui să contribuie, în timp, la o creştere a schimburilor comerciale globale.

Prodsul intern brut la nivel global va creşte cu 3,5 % în 2016, iar schimburile comerciale la nivel mondial vor înregistra o creştere 3%, conform „The Economist”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24