Business Internaţional

Danone ar putea vinde divizia de nutriţie medicală. Câţi bani ar putea încasa gigantul

Danone ar putea vinde divizia de nutriţie medicală....

Autor: Anca Dumitrescu

13.02.2014, 19:25 235

Compania franceză colaborează cu JP Morgan în vederea posibilei vânzări, a precizat sursa.

Între posibilii cumpărători se numără Nestle şi companii din sectorul produselor de îngrijire a sănătăţii ca Abbott Laboratories şi Baxter International.

Reprezentanţi ai Danone şi Nestle au refuzat să comenteze.

În anul 2007, Danone a cumpărat compania Numico, în schimbul a 12 miliarde de euro, pentru a deveni cel mai mare producător de alimente pentru copii din Europa şi a se extinde în Asia şi Orientul Mijlociu. În urma achiziţiei, Danone a obţinut brandul Cow & Gate şi alte mărci de alimente destinate bebeluşilor, precum şi o divizie care produce alimente incluse în diete medicale.

În prezent, produsele dietetice generează circa 6% din veniturile grupului.

Şansele ca acordul de vânzare să aibă loc sunt ridicate, a declarat Pierre Tegner, analist la Natixis Securities în Paris.

Jeff Stent, analist la Exane BNP Paribas în Londra, consideră că Danone ar putea dori să vândă numai o parte din divizia de nutriţie medicală.

"Cu toate că am fi destul de surprinşi dacă Danone ar renunţa la afacerile din domeniul nutriţiei medicale, având în vedere creşterea structurală atractivă a acestei industrii, nu putem exclude în totalitate acest lucru, având în vedere tendinţa frecventă a Danone de ajustare a portofoliului", a arătat Stent.

Vânzările diviziei de nutriţie medicală a Danone, care includ produse ca Fortimel, destinat combaterii malnutriţiei, şi Neocate, produs hipoalergenic pentru copii, au crescut cu 5,6% în primele nouă luni ale anului trecut, la 994 milioane de euro, în termeni comparabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO