Business Internaţional

Deficitul de cont curent al Ungariei, in usoara scadere

01.04.2008, 21:18 17

Deficitul de cont curent al Ungariei a inregistrat o scadere usoara in ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2006, in mare parte datorita fondurilor provenite de la Uniunea Europeana, scrie Bloomberg. Potrivit estimarilor initiale, deficitul de cont curent din Ungaria este de 1,11 mld. euro (1,75 miliarde de dolari), comparativ cu nivelul de 1,18 miliarde de euro inregistrat in 2006.
Deficitul de cont curent pe intreg anul 2007 a fost de 5,06 miliarde de euro (8 miliarde de dolari), in scadere fata de nivelul atins in 2006, de 5,45 miliarde de euro (8,62 miliarde de dolari). Scaderea deficitului de cont curent, care reprezinta diferenta dintre intrarile de capital in economia Ungariei prin comert, investitii si servicii, precum turismul de exemplu, si iesirile de capital se datoreaza masurilor de austeritate impuse de guvernul de la Budapesta, care au dus la scaderea consumului si implicit la reducerea importurilor.
"Reducerea deficitului se datoreaza in mare parte imbunatatirii balantei dintre platile externe si incasari, acestea din urma fiind influentate de atragerea fondurilor europene", a declarat un oficial al bancii centrale maghiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO