Business Internaţional

Delegaţia guvernului croat care a vizitat Iranul a insistat pe stabilirea unor operaţiuni de plată acolo

Delegaţia guvernului croat care a vizitat Iranul a...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.05.2018, 00:00 220

Delegaţia guvernului croat care a vizitat în perioada 5-8 mai Iranul pentru a discuta modalităţi de a întări cooperarea economică bilaterală a insistat pe stabilirea unor operaţiuni de plată, se arată într-un comunicat al ministerului croat al economiei.

Din delegaţia croată a făcut parte ministrul economiei Martina Dalic. Aceasta s-a întâlnit cu vicepreşedintele iranian Mohammad Bagher Nobakht, cu ministrul afacerilor economice şi financiare Masoud Karbasian şi cu guvernatorul băncii centrale Valiollah Seif. Dalic a adus mesajul că companiile croate sunt binevenite în Iran. Din delegaţia croată au mai făcut parte şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ.

În 2017, relaţiile comerciale dintre Croaţia şi Iran s-au situat la 58 de milioane de euro. Exporturile croate au fost de 5,3 milioane de euro, în creştere cu 33,6% faţă de anul anterior. Importurile din Iran au sărit la 52,8 milioane de euro, de la 537.000 euro în 2016. Datele provin de la biroul de statistică croat şi au fost preluate de total-croatia-news.com. Iranul are 80 de milioane de locuitori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO