Business Internaţional

Demisia lui Berlusconi, salutată şi în Europa. Indicii cresc în debut

Autor: Alexandru Matei

09.11.2011, 10:35 686

Acţiunile europene au deschis în creştere astăzi, ca urmare a deciziei primului-ministru italian Silvio Berlusconi de a demisiona după ce a pierdut majoritatea în Parlament, scrie The Wall Street Journal.

La Londra indicele FTSE 100 a urcat la deschidere cu 0,41%, la Frankfurt DAX a avansat cu 1,49%, iar la Paris CAC 40 a crescut cu 0,98%.

Berlusconi este al doilea lider politic ce este doborât de criza economică în mai puţin de o săptămână după ce în urmă cu câteva zile premierul grec George Papandreou a făcut un gest asemănător, forţat fiind de furia pe care a iscat-o atât în Grecia, cât şi la Bruxelles după ce a anunţat un referendum cu privire la ajutorul financiar primit de Grecia.

Deşi trebuiau să anunţe noul premier încă de la începutul săptămânii, politicienii eleni au rămas blocaţi în negocieri privind componenţa noului guvern şi numele primului-ministru. Ieri seară Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al BCE, era dat drept principal candidat la această funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO