Business Internaţional

Deputat german:UE trebuie să dezvolte propria strategie nucleară, în contextul politicilor lui Trump

Deputat german:UE trebuie să dezvolte propria strategie...

Autor: Mediafax

16.11.2016, 14:38 115

"Scutul nuclear american şi garanţiile de securitate sunt imperative pentru Europa. Dacă Statele Unite nu vor mai vrea să ofere aceste garanţii, Europa va avea nevoie de sisteme proprii de disuasiune nucleară", a declarat Roderich Kiesewetter, general în rezervă şi membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Roderich Kiesewetter consideră că Germania poate juca un rol important în convingerea Franţei şi chiar a Marii Britanii să ofere garanţii de securitate nucleară pentru întreaga Europă.

Declaraţiile lui Roderich Kiesewetter reflectă preocupările din ce în ce mai mari referitoare la angajamentul viitoarei Administraţii Donald Trump de apărare colectivă în cadrul NATO. Donald Trump a sugerat în campania electorală că ar putea să nu menţină angajamentele de apărare colectivă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice dacă ţările membre nu vor avea contribuţii financiare proporţionale.

Kiesewetter nu este convins de asigurările oferite de preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, care susţine că succesorul său va menţine angajamentele de securitate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Aceste afirmaţii sunt frumoase şi bune, dar va trebui să vedem care sunt acţiunile lui Trump. Europa trebuie să înceapă elaborarea propriilor planuri de securitate în cazul în care americanii vor creşte brusc costurile de apărare a continentului sau dacă se vor retrage definitiv", a subliniat politicianul german, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO