Business Internaţional

Deutsche Bank: Austeritatea generalizată face criza din zona euro să semene cu Marea Depresiune din SUA

Autor: Adrian Cojocar

13.12.2011, 18:56 307

Jim Reid, strateg la Deutsche Bank compară măsurile de austeritate pe care liderii UE vor să le implementeze cu cele care nu au permis economiei americane să-şi revină în timpul Marei Depresiuni din anii 1930, potrivit publicaţiei online businessinsider.com.

Reid consideră că aceste măsuri fac dificilă misiunea statelor de recuperare economică pentru a-şi reduce gradul de îndatorare.

"Credem că austeritatea generalizată la nivelul statelor europene va face ca recesiunea să se intensifice. Deja conform teorerie ciclului economic scurt ne aşteptam ca anul 2012 să fie unul de recesiune şi mai îngrijorător situaţia începe să semene cu cea din anii 30'. Dacă avem dreptate, în partea a doua a anului viitor sunt posibile restructurări, default-uri, reduceri de datorii, uniune fiscală al nivelul UE sau emisiuni de bani fără acoperire. Dacă BCE nu intervine să cumpere bonduri guvernantale de încă 1.000 de miliarde de euro până vom scrie perspectivele anului 2013 am putea să începem să ne gândim la lucruri de necrezut", consideră Reid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO