Business Internaţional

Deutsche Bank, profit de 1,4 mld. euro

04.10.2007, 18:06 11

Deutsche Bank AG, cea mai mare banca germana, a anuntat ca a obtinut un profit net in crestere pe trimestrul al treilea, in conditiile in care castigurile obtinute in urma modificarilor de taxe din Germania si din vanzarile de active au compensat reducerile de valoare realizate in ceea ce priveste titlurile cu venit fix si imprumuturile utilizate pentru operatiunile de LBO, scrie Bloomberg.
Profitul net a depasit 1,4 miliarde de euro, a anuntat compania cu sediul in Frankfurt, comparativ cu 1,2 miliarde de euro, nivel atins in aceeasi perioada a anului trecut. Deutsche Bank si-a reiterat targetul privitor la profitul brut pe anul 2008, de 8,4 mld. euro, excluzand castigurile exceptionale si costurile. Actiunile bancii au avansat cu pana la 2,8%.
Anuntul privitor la profit apare la doua zile dupa ce UBS AG a raportat pierderi pe trimestrul al treilea, iar Citigroup Inc. a anuntat o scadere de 60% a castigurilor in aceeasi perioada pe fondul crizei sectorului american al creditelor ipotecare cu risc ridicat.
Conform oficialilor Deutsche Bank, castigurile generate de modificarile de taxe din Germania si vanzarea sediului american au ajutat banca sa diminueze impactul reducerii valorii unor active, reduceri ce au atins un nivel de 2,2 miliarde de euro si au avut legatura cu recentele turbulente de pe pietele de credit.
"In ciuda trimestrului dificil inregistrat de divizia de operatiuni bancare de investitii, diviziile noastre "stabile" continua sa inregistreze performante solide", a declarat Josef Ackermann, CEO-ul bancii germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO