Business Internaţional

Dolarul continua marsul in jos

01.11.2007, 21:37 9

Dolarul a atins un nou minim comparativ cu moneda unica europeana, pe fondul asteptarilor ca banca centrala a SUA va reduce rata dobanzii de referinta cu aproximativ un sfert de punct procentual, scrie Bloomberg.
Dolarul a inregistrat cea de-a patra luna consecutiva de scadere fata de euro si yen, fiind cea mai lunga perioada de depreciere a dolarului din ianuarie 2004 pana in prezent.
Fata de lira sterlina, dolarul a atins cel mai scazut nivel din ultimii 26 de ani, iar fata de dolarul canadian, moneda americana se afla la cel mai scazut nivel din anul 1960 pana in prezent.
"Nu exista nicio indoiala ca banca centrala nu va reduce acum rata dobanzii, dar ar putea s-o faca in decembrie", a declarat Hiroshi Yoshida, expert in tranzactii valutare din cadrul Shinkin Central Bank din Tokyo.
"Economia Statelor Unite va incepe sa scada de acum incolo, iar acest lucru se va vedea in evolutia dolarului", a incheiat Yoshida.
Un euro s-a tranzactionat ieri la un curs de 1,4457 dolari, atingand spre sfarsitul sedintei de tranzactionare bursiera nivelul de 1,4467 dolari, acesta fiind cel mai scazut nivel de cand a fost introdusa moneda europeana, in ianuarie 1999.
O lira sterlina a fost tranzactionata la un curs de 2,0740 dolari/lira, cel mai mic nivel din mai 1981 incoace. Fata de dolarul canadian, moneda americana a fost tranzactionata la 1,0494 dolari/dolar canadian. Fata de moneda japoneza, dolarul a fost tranzactionat la un curs de 114,73 yeni/dolar.
De la inceputul anului, dolarul a inregistrat o scadere de peste 8,7% fata de euro, marcand cea mai proasta evolutie valutara dintre cele mai importante 16 valute tranzactionate la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO