Business Internaţional

Donald Trump îi critică pe republicanii care nu îl susţin: "Paul Ryan este slab şi ineficient"

Donald Trump îi critică pe republicanii care nu îl...

Autor: Mediafax

11.10.2016, 17:34 130

"Chiar dacă am câştigat a doua dezbatere conform tuturor sondajelor, este greu să îmi desfăşor bine campania când Paul Ryan şi alţii îmi oferă susţinere zero!", a transmis Donald Trump marţi.

"Liderul nostru slab şi ineficient, Paul Ryan, a avut o teleconferinţă eşuată, fiindcă toţi membrii i-au devenit neloiali. Este bine că mi s-au tăiat toate legăturile şi că pot lupta pentru America aşa cum vreau", a subliniat Trump.

Luni seară, Donald Trump l-a criticat dur pe Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, cerându-i să se concentreze pe teme bugetare şi pe combaterea imigraţiei, nu pe contestarea candidaturii sale. "Paul Ryan ar trebui să acorde mai mult timp eforturilor de echilibrare a bugetului, pe crearea de locuri de muncă şi pe combaterea imigraţiei ilegale, nu pe contestarea candidatului republican la funcţia de preşedinte", a transmis Donald Trump.

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat luni că nu îl va mai apăra în dezbateri publice pe Donald Trump, fără însă a retrage formal susţinerea acordată candidatului republican la preşedinţia SUA. Paul Ryan s-a consultat luni, prin teleconferinţă, cu alţi lideri republicani. Anterior, surse republicane citate de Politico.com anunţaseră că, în contextul înregistrării audio în care Donald Trump era surprins făcând declaraţii obscene, Paul Ryan propusese retragerea susţinerii partidului pentru candidatul republican.

Însă, după reuniunea de luni, Paul Ryan a anunţat că a decis să nu îl mai apere pe Donald Trump în dezbaterile publice, precizând că se va concentra pe campania electorală parlamentară, având scopul menţinerii majorităţii republicane în Camera Reprezentanţilor. Paul Ryan a explicat că, în cazul în care democrata Hillary Clinton va câştiga scrutinul prezidenţial, menţinerea majorităţii republicane în Congres va fi necesară pentru contracararea activităţilor executive. Ryan le-a transmis următorul îndemn liderilor filialelor teritoriale republicane: "Trebuie să faceţi ceea ce este cel mai bine în districtele proprii".

Donald Trump se confruntă cu critici ample inclusiv în Partidul Republican, numeroşi politicieni influenţi retrăgându-i susţinerea după înregistrarea în care magnatul new-yorkez a fost surprins făcând comentarii obscene în anul 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24