Business Internaţional

Două bănci ruseşti s-au judecat pentru dreptul de a folosi o varză în campaniile publicitare. Urmează procese pentru "Crăciun"

Foto: flickr.com/ Satrina0

Autor: Radu Racu

08.09.2010, 16:08 18

O bancă din Rusia a obţinut exlusivitatea pentru a folosi numeleşi imaginea verzei de Savoia în campaniile de publicitate, în urmaunui proces disputat cu o instituţie financiară rivală, scrie RiaNovosti, citând cotidianul Kommersant.

SKB-Bank va fi singura bancă din Rusia care va avea dreptul săafişeze varza de Savoia în campaniile publicitare. Cealaltăinstituţie financiară implicată în dispută, Trust Bank, va trebuisă plătească despagubiri de 10.000 de dolari.

În 2006, SKB a înregistrat imaginea verzei de Savoia, foartepopulară în Rusia, la biroul de patente şi mărci, Rospatent.

"Dreptul asupra verzei, care este un produs al naturii, nu poateaparţine unei singure entităţi legale, pentru că această entitatenu a creat-o", au afirmat reprezentanţii Trust.

O altă dispută juridică în sectorul bancare prevede folosireaexclusivă a numelui "Craciun" în campaniile publictare. Audiereaplângerii va avea loc la 24 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO