Business Internaţional

Dragă Walmart, McDonald's şi Starbucks, cum vă simţiţi ştiind că vă plătiţi angajaţii atât de prost şi că majoritatea lor sunt atât de săraci?

Dragă Walmart, McDonald's şi Starbucks cum vă simţiţi ştiind că vă plătiţi angajaţii atât de puţini când majoritatea lor sunt atât de săraci

Foto: Shutterstock

16.02.2012, 18:01 3539

Într-o opinie pe site-ul de business, businessinsider.com care tratează una dintre cele mai mari probleme americane - dispariţia clasei de mijloc - Henry Blodget, CEO şi fondatorul site-ului pune în faţa celor trei mari companii americane problema salariilor mici pe care le plătesc angajaţilor lor.

"Motivul pentru care clasa de mijloc dispare în Statele Unite este că bogaţii devin mai bogaţi, iar în clasa săracilor alunecă tot mai mulţi angaţati care aveau altădată salarii bune şi erau încadraţi în clasa de mijloc", spune Blodget.

El susţine că această evoluţie afectează economia pentru că cei care devin şi mai bogaţi nu cheltuie banii ci îi economisesc.

Dispariţia clasei de mijloc este generată de pierderea joburilor din industrie dar Blodget susţine că o altă problemă este şi mai gravă: pierderea joburilor bine plătite din sectorul de servicii.

CEO-ul businessinsider susţine în opinia sa că este fals că aceste joburi sunt prost plătite pentru că necesită puţine abilităţi. "Joburile prost plătite din servicii sunt astfel pentru că firmele aleg să facă din aceste joburi slujbe de categoria a doua sau a treia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO