Business Internaţional

Echipa Clinton: FBI să dezvăluie informaţiile despre eventuale legături dintre Donald Trump şi Rusia

Echipa Clinton: FBI să dezvăluie informaţiile despre...

Autor: Mediafax

02.11.2016, 11:59 139

În ultimele luni, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă preliminară în urma unor acuzaţii că Trump sau asociaţii săi ar fi putut avea relaţii supecte cu persoane din Rusia sau cu întreprinderi din această ţară, însă nu a găsit nicio dovadă care să justifice deschiderea unei anchete complete, potrivit unor surse, potrivit Reuters.

FBI nu a dezbătut public acest demers.

Biroul Federal de Investigaţii din Statele Unite a iniţiat o anchetă în cazul e-mailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american. FBI a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de Stat.

"Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate", a transmis Biroul directorului FBI James Comey, conform BBC News. "În legătură cu un caz separat, FBI a aflat despre existenţa unor mailuri care trebuie investigate... Am fost de acord ca FBI să declanşeze procedurile adecvate de investigare pentru a se stabili dacă aceste mesaje conţin informaţii clasificate şi dacă sunt relevante", precizează James Comey, conform NBC News.

FBI a obţinut un mandat de percheziţie pentru e-mailurile găsite pe calculatorul personal portabil al Humei Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, ca parte a investigaţiei mailurilor lui Hillary Clinton.

Noile e-mailuri private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite în momentul în care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce aparţineau lui Rauschner Huma Abedin, vice-preşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate, şi soţului ei, Anthony Weiner. Computerul în cauză ar fi aparţinut lui Anthony Weiner şi a fost confiscat în cadrul investigaţiei acestuia.

Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial programat pe 8 noiembrie, a fost secretar de Stat în perioada 2009-2013. Utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale a atras o serie de critici dure, mai ales din partea adversarului republican, Donald Trump.

Vineri, Donald Trump a sugerat anularea alegerilor prezidenţiale din SUA şi declararea sa drept câştigător. "Îmi spun în gând că ar trebui să anulăm alegerile şi să-l considerăm pe Trump câştigător, nu? De ce alegerile acestea mai au loc? Politicile sale (ale lui Hillary Clinton, n. red) sunt atât de greşite", a afirmat Trump.
Declaraţiile lui Trump au fost făcute după ce în primă fază acesta a sugerat în repetate rânduri că rezultatele alegerilor vor fi falsificate în defavoarea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO