Business Internaţional

Economia SUA s-a oprit. Europa se deteriorează

Economia SUA s-a oprit. Europa se deteriorează

Warren Buffett. Foto AFP

Autor: Marius Oncu

13.07.2012, 00:03 1256

Economia SUA, cea mai mare din lume, s-a oprit, situaţia Europei se deteriorează "destul de repede" întrucât se pare că nimeni nu deţine controlul, iar UE nu poate tipări bani, a declarat investitorul american Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, scrie CNBC.

Buffett are încre­dere că europenii vor reuşi "să rezolve situaţia" în zece ani, însă pentru moment nu există o rezolvare evi­dentă. O parte impor­tantă a pro­blemei este că nimeni nu pare să de­ţină controlul în Europa, iar regiunea nu dispune de propriile "tiparniţe de bani", a spus el.

Investitorul ame­ri­can, supranumit "Ora­colul din Omaha", a afi­r­mat că "nu ştie" dacă euro va continua să existe şi peste zece ani, dar consideră că mo­neda unică nu poate su­pravieţui aşa cum a fost proiectată iniţial. În SUA, economia a încetinit în asemenea măsură, încât se află de fapt în stagnare, apreciază Buffett. În pofida încetinirii, economia americană se descurcă mai bine decât oricare altă mare economie a lumii, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO