Business Internaţional

Economistul-şef al BCE a criticat dur compromisul ţărilor UE privind disciplina bugetară

Economistul-şef al BCE a criticat dur compromisul ţărilor UE privind disciplina bugetară

Autor: Mediafax

20.10.2010, 23:43 16

Economistul-şef al Băncii Centrale Europene (BCE) Jurgen Stark(foto) a criticat dur acordul de compromis al statelor UE îndomeniul disciplinei bugetare, care este cu mult sub propunerileComisiei Europene (CE). "Dacă informaţiile pe care le avem severifică, rezultatele grupului de lucru sunt cu mult subpropunerile CE, care dorea aplicarea automată de sancţiuni în cazulîncălcării reglementărilor referitoare la nivelul deficituluibugetar", a delcarat Stark.

Guvernele din UE au lăsat liderilor politici decizia sancţionăriistatelor cu deficite bugetare mari şi au renunţat astfel la ideeapenalizării cvasiautomate a celor care nu respectă legislaţiacomunitară în acest domeniu, solicitată de BCE. Potrivit nouluisistem, declararea deficitului excesiv al unui stat trebuie făcutăde majoritatea guvernelor din zona euro. După şase luni, acesteavor constata dacă statul respectiv a luat măsuri pentru rezolvareaproblemei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO