Business Internaţional

Elon Musk vine cu o strategie inedită pentru Twitter: CEO-ul angajează un hacker celebru pentru a îmbunătăţi platforma

Elon Musk vine cu o strategie inedită pentru Twitter:...

Autor: Andreea Tobias

22.11.2022, 13:22 789

Elon Musk angajează un hacker celebru pentru a îmbunătăţi Twitter. George Hotz va lucra la instrumentele de căutare ale reţelei sociale.

Dezvoltatorul va lucra timp de trei luni alături de Musk pentru a îmbunătăţi instrumentul de căutare al reţelei de socializare.

"În ceea ce priveşte angajările, oamenii care se pricep să scrie coduri sunt prioritatea principală", ar fi spus noul proprietar al Twitter în timpul unei întâlniri cu ceea ce a mai rămas din forţa de muncă a companiei.

În ultimele săptămâni, platforma a concediat aproximativ 7.500 de angajaţi, adică două treimi din cei angajaţi la nivel global.

Din aceeaşi şedinţă interceptată de unele media, printre care şi „The Verge”, ar fi reieşit că în curând fiecare angajat va trebui să trimită un e-mail lui Musk o dată pe săptămână cu actualizări privind evoluţia sarcinilor pe care le-a primit.

Potrivit antreprenorului, reorganizarea companiei va fi marcată iniţial de haos şi de "multe greşeli", dar se va "stabiliza în timp".

Nu lipseşte nici ajutorul din partea comunităţii de dezvoltatori în încercarea de a face din Twitter o platformă mai interesantă şi mai sigură. De exemplu, Moxie Marlinspike, fondatorul aplicaţiei de mesagerie Signal, s-ar fi oferit să ajute la protejarea mesajelor private, de la utilizator la utilizator. Este aceeaşi tehnologie care permite ca discuţiile de pe WhatsApp şi alte servicii să nu fie citite de terţi, nici măcar de guverne sau de hackeri profesionişti, deoarece sunt criptate.

Hacker-ul american George Hotz a devenit cunoscut la 17 ani, când a ”spart” un telefon Apple iPhone astfel încât să poată fi folosit în orice reţea, nu doar în AT&T, cum îşi doreau cei de la Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO