Business Internaţional

Emma Răducanu se retrage din calificările turneului de la Roland Garros

Emma Răducanu se retrage din calificările turneului de...

Autor: Rafael Hekman

19.05.2024, 17:05 19

Emma Răducanu s-a retras, în mod surprinzător, din turneul feminin de calificare la Roland Garros 2024 şi se pare că nu se antrenează pe zgură. Turneul de calificare de la Roland Garros e menit să stabilească cei 16 jucători, la masculin şi feminin, ce se califică pe tabloul principal.

Turneul calificărilor preliminare este programat să înceapă luni, 20 mai. Pentru că în prezent se află în afara Top 200 mondial, Răducanu s-a înscris iniţial la Grand Slam-ul pe zgură, solicitând prezenţa datorită clasamentului protejat, de pe locul 103, ocupat în momentul accidentării, în sezonul trecut.

Cu toate acestea, ea nu a îndeplinit baremul de înscriere pentru un loc pe tabloul principal, iar cea mai bună variantă a fost să aştepte un wild card. Dar când turneul şi-a anunţat lista de wild card-uri pentru acest an, şase au fost acordate jucătorilor francezi.

Celelalte două au fost acordate lui Ajla Tomljanovic şi Sachia Vickery. Prin urmare, Răducanu a fost înscrisă automat în calificările pentru Roland Garros. Ea s-a retras de la Openul de la Strasbourg de săptămâna viitoare, unde i s-a oferit un wild card pe tabloul principal.

Acesta a fost cel mai clar indiciu că ea urma să se deplaseze la Paris pentru a participa la turneul de calificare, pentru prima dată de la US Open 2021, pe care l-a câştigat venită din calificări.

Dar duminică, numele ei a fost eliminat din turneul de calificare. Britanica rămâne totuşi pe locul trei pe lista de supleanţi. Aceasta înseamnă că trei jucătoare trebuie să se retragă de pe tabloul principal înainte de începerea turneului de calificare pentru ca Răducanu să obţină direct un loc pe tabloul principal.

Potrivit Times UK, în cazul puţin probabil în care trei jucătoare se retrag, e foarte posibil ca jucătoarea de 21 de ani să nu joace totuşi la Roland Garros. Conform sursei citate, fosta campioană de la US Open se pare că se antrenează la Londra pe terenuri dure.

Răducanu nu a mai jucat de când a pierdut în primul tur în faţa Mariei Carle la Madrid Open. În total, ea are 9 victorii şi 7 înfrângeri în 16 meciuri la toate nivelurile în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels