Business Internaţional

Emmanuel Macron vrea consolidarea relaţiei cu Germania şi aprofundarea integrării europene

Emmanuel Macron vrea consolidarea relaţiei cu Germania...

Autor: Mihai Draghici

15.05.2017, 21:08 66

"Fără Europa, nu am avea nici pace, nici libertate, nici prosperitate. Dacă uităm aceste valori, riscăm să le punem în pericol. De aceea, suntem obligaţi să avem o perspectivă. Vreau ca peste cinci ani să avem aceeaşi atitudine pentru că vom avea rezultate la nivelul UE", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro, cerând măsuri pentru restabilirea încrederii în Uniunea Europeană.

"Cred că suntem într-un moment istoric al Europei. Am asistat la ascensiunea formelor de populism, consecinţă directă a dubiilor cetăţenilor. Cred într-o refondare istorică, cred în relaţiile de reciprocitate. Avem nevoie de o refondare istorică a Europei. Una dintre axele puternice ale mandatului meu va fi să avem o politică intensă, puternică şi responsabilă între Franţa şi Germania, pentru restabilirea încrederii depline. Avem datoria de a organiza un act de refondare a Uniunii Europene", a adăugat Emmanuel Macron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO